Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’dan, Nusaybin’in karşısındaki Kamışlı’ya askeri hava üssü

Rusya’nın devlet haber ajansı TASS, Rus ordusunun Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı kentinde bulunan sivil havaalanına, askeri bir hava üssü kurduğunu duyurdu. Pantsir-S1 karadan havaya füze savunma sistemleriyle korunacak üsse şimdiden üç adet muharebe helikopterinin (iki adet Mi35, bir adet Mi8) de gönderildiği bildirildi.  

Ajansa konuşan üssün komutanı Timur Hocayev, böylelikle havadan denetim yapılacak alanın, Türkiye sınırı boyunca Irak sınırına kadar genişleyeceğini belirtti. Hocayev, üs sayesinde helikopterlerin devriye görevini kesintisiz yapabileceklerini ve hem bölgenin hem de helikopterlerin güvenliğinin sağlanabileceğini söyledi. Üste, hava savunma sistemlerinin yanı sıra uçuş kontrol odası, uçuş öncesi eğitimi ve sağlık tesisleri de bulunacak.

Google haritasından Nusaybin ve Kamışlı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunan Kamışlı, Türkiye ile Rusya arasında varılan, YPG’nin sınırdan 30 kilometre derinliğe çekilmesini, Türkiye ile Rusya’nın ise 10 kilometreye kadar ortak devriye yapmasını öngören Soçi Mutabakatı’nın dışında tutulmuştu.

ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki askerlerini çekme kararına kadar, YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri‘nin kontrolünde bulunan ve Kamışlı’da Suriye ordusunun kontrol altında tuttuğu alanlar da bulunuyordu. Havaalanı bu alanlardan biri ve Şam’dan Kamışlı’ya uçak seferleri düzenleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.