Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki hafta içinde üçüncü olay: İstanbul’da bir kişi, eşi ve çocuğunu siyanürle zehirledi, ardından intihar etti

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bir kişi, eşini ve çocuğunu zehirledikten sonra intihar etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ilk belirlemelere göre, altın ticaretiyle uğraşan B.D.’nin yüksek borçları sebebiyle bunalıma girdiğini, eşi ve çocuğunu öldürdükten sonra kendi yaşamına son verdiğini açıkladı. Açıklama şöyle:

“Yapılan soruşturma esnasında bu aşamada elde edilen tespitler doğrultusunda ikametgâhında ölü olarak bulunan A.D.’nin babası ve Z.D.’nin eşi konumunda bulunan B.D.’nin, Kuyumcukent’teki işyerinde altın ticareti ile uğraştığı ve birtakım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir. Olay yerinde AFAD ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Soruşturma işlemleri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.”

Polis ekipleri sabah saatlerinde ihbar üzerine geldikleri Osmaniye Mahallesi’ndeki bir apartmanda biri çocuk, üç kişinin cesedini buldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin dairede yaptığı ölçümlerde, olay yerindeki kokunun siyanürden olduğu tespit edildiği belirtildi. Ekipler, olayın meydana geldiği sokağı kapatırken binayı da tahliye etti.

Mahalle bakkalı Mehmet Çevik, Medyascope‘tan Merve Özçelik‘e aileyi tanıdığını ve büyük üzüntü duyduğunu anlattı.

Bakırköy Kaymakamlığı: “Olay yerinde siyanür kokusu tespit edildi”

Bakırköy Kaymakamlığı olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“15 Kasım 2019 Cuma  günü saat 06.45’te 155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu  adrese ivedilikle intikal edilmiş, (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli, biri çocuk üç kişinin  cansız bedeniyle karşılaşılmıştır. Dairedeki koku nedeniyle AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.”

Olayın meydana geldiği apartman. (Fotoğraf Merve Özçelik – Medyascope)

Aile Bakanlığı intihar vakalarıyla ilgili komisyon kurdu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son dönemdeki “intihar vakalarını” ve etkilerini araştırmak üzere bir araştırma komisyonu kurdu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, araştırmanın sonuçlarının kamuoyuyla detaylı bir rapor halinde paylaşılacağı bildirildi.

Açıklamada, yaşanan üzücü olayların mağdur ailelerin yanı sıra toplumu da yaraladığı belirtilerek, vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması istendi.

Açıklamada, “Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz” denildi.

Kısa bir süre önce İstanbul’da Fatih’te dört kardeş siyanürle intihar etmişti. Ardından Antalya‘da Selim Şimşek eşi, oğlu ve kızını siyanürle zehirledikten sonra yaşamına son vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.