Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurtlar Sofrasında Kadınlar (32): CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Ovalıoğlu anlatıyor

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun “Kurtlar Sofrasında Kadınlar” programı, yerel seçimlerde aday olan kadın siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Ovalıoğlu adaylık sürecini, proje, vaatlerini anlattı.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne sadece 12 gün kaldı. Seçimlere çok az bir süre kala adaylar çalışmalarına devam ediyor. CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Ovalıoğlu, seçimin yaklaşmasıyla beraber temponun yükseldiğini yeri geldiğinde ise uyumadan çalıştıklarını dile getirdi.

Bakırköy’de bir kadın adayın olmasından dolayı çok güzel tepkiler aldığını vurgulayan Ovalıoğlu, “Az önce yola çıkarken de bizim seçim ofisinde bir ufak toplantımız vardı. Oradan çıkarken yoldan yürüyen Bakırköylü hemşehrilerimiz ‘İşte tam zamanı, biz zaten kadın adayı istiyorduk sizinle de iftihar ediyoruz. Başaracaksınız, yanınızdayız’ dediler. Bakırköy halkının yüzde 53’ü kadın. O zaman neden toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun bir dağılım yapılmıyor? Siyasi kararlarda, siyasi noktalarda neden kadınlar yer almıyor?” dedi.

Ovalıoğlu, Bakırköy’ün olası bir depremden en çok etkilenecek ilçelerden biri olduğunu söyledi, “Bizim öncelikle kendi bünyemizde belediye bünyesinde bir deprem ve kentsel dönüşüm müdürlüğümüz yok. Biz onunla başlıyoruz, ona bağlı olarak deprem ve kentsel dönüşüm ofislerimizi mahallelerimizde kurarak onlara bağlıyoruz. Biz ne yapacağız? Kentsel dönüşümde insanların hak kayıplarına uğramadan ekonomik olarak da çok ciddi yüklerin altına girmeden, gerek hukuksal anlamda, gerekse finansal anlamda yanında duracak şekilde hareket edeceğiz. Bunun için de elbette altyapı çok önemliydi. Geçtiğimiz 25 yılda yapılanların neredeyse 10 katı bu dört buçuk yılda yapıldı. Bunun üzerine biz kentsel dönüşümü rahatlıkla artık inşa edebiliriz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.