Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de Otizmli Bireylerin Eğitimi: Ne yaptık? Neredeyiz? Ne yapmalı?

Eğitim hepimizin hakkı. Eğitim almak, otizmli çocukların ve özel eğitime gereksinim duyan bütün çocukların da en az gelişimini normal düzeyde sürdüren çocuklar kadar hakkı. 

Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocukların “yuhalandıklarına” yönelik iddialar, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü. TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasına da yol açan olay, birçok soruyu akıllara getirdi: Peki neden? Neden bu kadar hazırlıksız ve bilinçsiz durumdayız? Çocuklarının sınıf ve okul arkadaşlarının gelişim düzeyleri ile ilgili bilgilendirilmeyen velilere topu atıp “Ayıp ettiler” demek kolaya kaçmak değil mi? Otizm hakkında ne biliyoruz? Ne kadar biliyoruz? Nasıl öğrenebiliriz? Mevcut yasal düzen bize ne söylüyor? Uygulamada ne gibi adımlar atılıyor? 

Medyascope.tv Ankara ekibinden Özge Çakır bütün bu sorulara yanıt aradı, “Türkiye’de Otizmli Bireylerin Eğitimi: Ne yaptık? Neredeyiz? Ne yapmalı?” başlıklı haber dosyasını sizler için hazırladı.

Haberde, TOHUM Otizm Vakfı Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, otizmli kardeşine bir şeyler öğretebilmek için Ankara’dan yola çıkıp dünyaya açılan eğitim ve oyun uygulaması Otsimo’nun Kurucu Ortağı Zafer Elçik ve Çocuk Gelişimi alanında çalışan, özel olarak otizmli çocuklarla ilgilenen Büşra Kolçak konu ile ilgili değerli açıklamalarda bulunuyor.

Özgür Özdemir’e katkıları için teşekkürler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.