Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Otizm Farkındalık Günü – Avukat ve aktivist Sedef Erken: “Defalarca anne olsam yine oğlumun annesi olmak isterdim”

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde avukat ve aktivist Sedef Erken, Medyascope’a otizmli çocuklar ve ailelerinin karşılaştığı sorunları ve taleplerini anlattı. Erken, bir anne olarak yaşadıklarını, “Koca bir toplumun içinde bazen yapayalnız kalarak gücünüzü artırmak durumunda kalıyorsunuz” diyerek özetledi.

Sedef Erken, öğretmenlerin çoğunlukla otizmli çocuklarla ilgilenmek istemediğini, ailelerin otizmli çocuklarını özel okula göndermek zorunda kaldığını ve her ailenin özel okul maliyetini karşılayamadığını belirtti. Topluma, sadece sosyal medyadan mesaj göndermenin yeterli olmadığını dile getiren Erken, sivil toplum örgütlerini de faaliyette bulunmaya çağırdı.

Otizimli bir çocuğu olan Erken, yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle anlattı:

“Belki çok daha kolay aşabileceğiniz eşikleri aşmakta çok zorlanıyorsunuz. Psikolojik destekten, maddi ve manevi ihtiyaçlarınıza, yasada var gibi görünen ama hiç var zaman var olmadığını yaşayarak gördüğünüz aslında olmayan haklarınızla ve dara düştüğünüzde koca bir toplumun içinde bazen yapayalnız kalarak gücünüzü artırmak durumunda kalıyorsunuz, zorunluluklar yaşıyorsunuz. Bu, insan kapasitesi için çok zorlayıcı.”

Birçok travmayla karşılaştığını belirten Erken, oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. Erken, “Tek başına hiçbirimizin kolay kolay başa çıkamayacağı travmalar getiriyor. Benim oğlum ile ilgili anne olarak çok büyük bir mutluluğum ve çok büyük gururum olduğunu söyleyebilirim. Ben defalarca anne olsam yine oğlumun annesi olmak isterdim” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.