Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de başkanlık yarışı: Joe Biden’ın Trump karşıtı viral videosu artık televizyonlarda reklam olarak gösteriliyor

Demokrat Parti’den ABD başkan aday adayı olan Joe Biden‘ın, sosyal medyada milyonlarca kez izlenen ve dünya liderlerini ABD Başkanı Donald Trump‘a gülerken gösteren video, televizyon reklamı oldu. Ön seçimlere hazırlanan Biden, Trump’a yönelik ağır eleştiriler içeren kampanya filmiyle, sosyal medyada yarattığı etkiyi ekranlara da taşımak istiyor.

12 milyondan fazla izlenen videoda Donald Trump cahil, beceriksiz ve yeteneksiz olarak tanımlanıyor ve ülkeyi yönetmemesi gerektiğinin altı çiziliyor. Videonun en vurucu bölümünde, aralarında İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un da bulunduğu liderler, Trump’ın arkasından gülerken görülüyor. Sözkonusu görüntüler, geçen hafta Londra’da yapılan NATO Zirvesi‘nde çekilmişti.

Kamuoyu yoklamaları Iowa eyaletindeki ön seçime girmeye hazırlanan Biden’ı Demokrat Parti adayları arasında üçüncü sırada gösteriyor. Biden, bu video ile oy oranını artırmayı hedefliyor. Reklam filmi eyalette gösterilmeye başlandı bile.

ABD’de başkanlık seçimleri 2020 yılının Kasım ayında yapılacak. Biden’ı muhtemel rakibi olarak gören Trump, eski Başkan Yardımcısı ve oğlu Hunter hakkında yolsuzluk soruşturması açsın diye Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy‘ye baskı yapmak ve görevini kötüye kullanmakla suçlanıyor. Trump hakkında bu yüzden azil soruşturması açıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.