Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Kavala bırakılır mı?” derken, Erdoğan, Orhan Pamuk’a “terörist” dedi

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Osman Kavala hakkındaki davada, Kavala’nın hak ihlaline uğradığı yönünde karar vermesiyle aynı gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Nobel ödülleri ve bu ödülü daha önce kazanan Orhan Pamuk ile ilgili eleştiriler getirmesini birlikte değerlendirdi.

“Artık insan ne diyeceğini, nasıl yorumlayacağını şaşırıyor” diye yazısına başlayan Yetkin, “Demirtaş bırakılmadı, Kavala bırakılır mı?” sorusunu sordu. Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“Erdoğan her ‘Bırakırım, gelirler ha!’ dediğinde panikleyen AB hükümetlerinin ‘Türkiye’yi kaybedemeyiz’ derken önceliği Suriye ve diğer Asya ülkelerinden gelebilecek göç dalgasını Türkiye’nin tutmaya devam etmesiydi. Kendi iç kamuoylarından gelen insan hakları baskısıyla ‘Türkiye olumlu bir adım atsın, biz de atalım’ havasındaydılar. Yoksa çoğu AB lideri artık Türkiye üzerinde siyasi yaptırım güçlerini kaybetmekte olduklarının farkında.
Dolayısıyla, ola ki Erdoğan da Türkiye’nin dış ticaretinin yarısının yapıldığı AB ile ipleri kopartmak istemiyorsa, acaba, örneğin Kavala’nın tahliyesine olumlu bakabilir miydi?
Erdoğan’ın Orhan Pamuk çıkışı bu ihtimali daha da zorlaştırmakla kalmıyor, siyasetin ufkunu da karartıyor. Pamuk’un terörist ilan edilmesi, hepimizin edilebileceği anlamına geliyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.