Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilgiyi sorgulayan eserler: Alpin Arda Bağcık’ın sergisi – “Apocryphon”

Zilberman Projects, Alpin Arda Bağcık’ın Zilberman Berlin’de 22 Kasım 2019 – 8 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen ilk kişisel sergisi Apocrypha’nın İstanbul uzantısı Apocryphon’a ev sahipliği yapıyor.

Bağcık, çalışmalarında bilgi üretiminin gerçekliğini, özellikle de medyada dolaşan görselleri, bu görsellerin uzantısı olan mitleri ve komplo teorilerini sorguluyor. Resimleri, 20. yüzyılın dönüm noktalarında rol oynamış olaylar ve mekanlardan esinleniyor. 

Apocryphon sergisinde Bağcık, yine mekanlar üzerinden insanın ulaşabildiği gerçekliği ve bilgileri irdeliyor. Sanatçıyla Hatice Utkan Özden konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.