Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Biz Aslında” sergisi, bir ilişkiyi farklı bir sergileme tekniğiyle anlatıyor

Mixer Galeri, “Biz Aslında” adlı sergiyle farklı bir sergileme tekniğine imza atıyor. Serginin küratörlüğü bir yönetmene veriliyor ve tüm eserler filmden bir sahne olarak sunuluyor.

Toplam 12 sanatçının eserlerinin gösterildiği sergi bir aşk hikayesini anlatıyor. Bir çiftin tanışma, yakınlaşma, acı çekme, ayrılma ve yeniden bir araya gelme durumlarına değinen bu senaryo, eserlerle anlatılırken, kısa notlarla da ziyaretçiyi bir film izliyormuşçasına içine çekiyor. Kurgusal bir mekanda 12 sanatçının eserini sahnelere tanıklık ediyormuşçasına izleyen seyirci, ilişkinin farklı anlarına tanıklık ediyor.

Sergide tüm galeri eserlere ve senaryoya göre düzenlenmiş, ışık tasarımı Utku Kara‘ya, ses tasarımı Okan Kaya‘ya ve mekan tasarımı da Studio Mada’ya ait.

Sergiyi yöneten ve küratörlüğünü üstlenen Can Kılcıoğlu ve sanatçıları Meltem Sırtıkara ve Bengisu Bayrak ile sergiyi ve eserleri konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.