Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kimsenin susturamadığı bir kadının hikayesi: “Dansöz”

“Dansöz” oyunu, bu sezon Kadıköy Theatron’da izleyicileriyle buluşuyor. Şâmil Yılmaz’ın yazıp yönettiği, Sezen Keser’in sahne aldığı oyun, bir yandan oryantal dansın köklerine inip bir yandan da ayakları üzerinde durmaya çalışan Meryem’in hikayesini anlatıyor. 

Mutsuz bir çocukluğun içine hapsolmuş Meryem’in hayatı bir gün şans eseri duyduğu ezgilerle değişir. Meryem o günden sonra artık ancak dans ederek var olacaktır. Annesinin görmezden geldiği Meryem, artık sadece annesine ve patronuna değil, bir zamanlar sevdiği erkeğe de başkaldıracaktır. 

Yazar ve yönetmen Şâmil Yılmaz “Dansöz”de, oryantal dansın zaman içinde bir ritüelden, erkek bakışı için icra edilen bir performansa dönüştürülmesinin hikayesini Meryem üzerinden anlattıklarını söylüyor. Oyuncu Sezen Keser ise toplumun Meryem üzerinde kurduğu baskıyı kadınların çok iyi tanıdığının altını çiziyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.