Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB önündeki “Yaşam Nöbeti” 12. gününde: “Karantina koşulları atların sağlığını, güvenliğini sağlamak açısından yetersiz”

Hayvan özgürlüğü aktivistlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binası önünde “Adalar’daki faytonlar kaldırılsın” talebiyle başlattığı “Yaşam Nöbeti” 12. gününde.

Eylemciler, Adalar Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından bugün bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Onur Kavrık okudu. Kavrık, yetkililerle görüşmeleri sonrasında Adalar’daki atların durumunu yerinde görebildiklerini söyledi.

Hayvanların kaldığı yerlerin ahır bile denemeyecek derme çatma barakalardan oluştuğunu söyleyen Kavrık, “Ayrıca gereken dezenfekte işlemlerinin yapılmamış olduğunu ve atlara gereken bakımı yapacak veteriner ve seyis desteğinin yeterli olmadığını tespit ettik. Yapılan gözlem şu anki karantina koşullarının atların sağlığını, güvenliğini ve konforunu sağlamak açısından yetersiz olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

Eylemlerine devam edeceklerini belirten Kavrık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nöbetimizi Adalar’daki atlı fayton sömürüsü sona erene, atların sağlık ve barınma koşulları garanti altına alınana kadar sürdüreceğimizi bir kez daha tüm kararlılığımızla duyuruyoruz.”

İstanbul’un Adalar ilçesinde 19 Aralık’ta 81 atın ruam hastalığından dolayı itlaf edilmesi, birçok atın da karantinaya alınması hayvanseverlerin tepkisini çekmişti. Aktivistler, bilgi edinmek için 23 Aralık’ta devlet kurumlarına başvuruda bulunmuştu.

Talep üzerine 27 Aralık’ta Büyükada’ya davet edilen hayvanseverler, karantina sürecini yürüten resmi kurumlarla görüşmüş ve atların tutulduğu ahırlardaki koşulları yerinde incelemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.