Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Nissan CEO’su Carlos Ghosn’un Türkiye üzerinden Lübnan’a kaçışıyla ilgili İstanbul’da yedi kişi gözaltına alındı

Yolsuzluk suçlaması nedeniyle Japonya’da ev hapsinde tutulan Nissan-Renault’nun eski CEO’su Carlos Ghosn’un (65), firar ederek Türkiye üzerinden Lübnan’a kaçmasıyla ilgili İstanbul’da yedi kişi gözaltına alındı.

Ghosn’un sahte kimlikle Türkiye üzerinden Lübnan’a kaçtığı iddia ediliyor. Eski CEO’nun, Fransa, Lübnan ve Brezilya pasaportlarına sahip olduğu söyleniyor.

Kaçış planının ayrıntıları açıklanmış değil ancak Japon yetkililerin iddiasına göre Ghosn, Osaka kenti yakınlarındaki Kansai Uluslararası Havalimanı’ndan geçen pazar günü (29 Aralık) İstanbul’a uçan bir jetle kaçtı. Bu iddialar üzerine yapılan soruşturma sonucunda İstanbul’da yedi kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan dört kişinin pilot, bir kişinin bir kargo firmasının ticaret ve operasyon müdürü ve iki kişinin de Atatürk Havalimanı’nda çalışan hizmetlilerden olduğu belirtildi.

Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü 31 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Ghosn’un Lübnan’a yasal yollarla girdiğini ve hakkında herhangi bir soruşturma işlemi yapılmasına gerek olmadığını açıkladı. Lübnan Dışişleri Bakanlığı da Ghosn’un ülkede olduğunu doğruladı ve Japonya ile Lübnan arasında “suçluların iadesi” anlaşması olmadığını bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.