Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Şimşek Koleji’nde öğretmen maaşlarının 14 aydır düzensiz yatmasına veliler tepkili: “Öğrencilerin eğitim hakkı ellerinden alınıyor”

İstanbul Kartal’da, yaklaşık 3 bin öğrencisi bulunan Özel Ahmet Şimşek Koleji’nde çalışan öğretmen ve görevliler 14 aydır maaşlarını düzenli şekilde alamıyor. Öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti öğrenen veliler, kolej yönetiminin, öğrencilerin eğitim hakkını ellerinden aldığını söyleyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı, dilekçe verdi.

Öğretmenler derse girmedi, okul bir gün tatil edildi

Özel Ahmet Şimşek Koleji öğretmenleri, 13 Aralık 2019 tarihinde bir günlük rapor alarak okula gelmemiş, okul yönetimi eğitim-öğretime bir gün ara vermişti. Bu durum üzerine 16 Aralık 2019’da okul sahibi Ahmet Şimşek’le görüşen velilere, öğretmenlerin mağduriyetin 20 Aralık’ta giderileceğine dair söz verildi. 

Verilen söz tutulmadı

Okul sahibi Ahmet Şimşek’in “20 Aralık’ta çözeceğiz” demesine rağmen sorun bu tarihte de çözülemeyince eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildi, öğrenciler evlerine gönderildi.

Mağduriyet sadece öğretmenlerle sınırlı değil

Okul içindeki temizlikten sorumlu personelin de iş bıraktığını söyleyen veliler, “Hijyen konusunda tedirginlik yaşıyoruz” dedi. Veliler ayrıca, kantin, revir ve yemekhane hizmetlerinin kalitesinin düştüğünü hatta tamamen bittiğini de dile getirdi. 

“Bize hakaret etti!”

Süreç içerisinde Ahmet Şimşek’le defalarca görüştüklerini söyleyen veliler, Şimşek’in kendilerine hakaret ederek kovduğunu iddia etti.

Dönem başında velilerden peşin alınan paraların okul dışına aktarıldığını söyleyen veliler, mali denetimin yapılması ve mağduriyetin ikinci dönem devam etmemesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler