Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metal işkolunda işçi sendikaları grev ilan etti, işveren yeniden görüşmeye çağırdı

Türk Metal Sendikası, toplu iş sözleşmesinde işveren örgütü MESS ile anlaşamaması sonucu grev kararı aldı. Birleşik Metal-İş Sendikası da 19 Ocak Pazar günü grev kararını ilan edecek. Grev kararları üzerine MESS işçi sendikalarına yeniden görüşme çağrısında bulundu. 

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) alınan grev kararları üzerine, Türk-İş’e bağlı Türk Metal ve DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikalarından yeniden görüşme talep etti. Buna göre taraflar, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü İstanbul’daki MESS merkez ofisinde tekrar bir araya gelecek.

Metal işkolunda, 130 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) için Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve işçi sendikaları arasındaki görüşmelerde anlaşmaya varılamadı. Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, dün Twitter hesabından grev kararı aldıklarını açıkladı. 

Grev tarihini henüz açıklamayan Kavlak “İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, bugün (15 Ocak 2020) tarihi itibariyle GREV KARARINI almıştır. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Türk Metal Sendikası, Arçelik, Aygaz, Ford Otosan, Karsan, Otokar, Tofaş ve Türk Traktör fabrikalarında aldığı grev kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Birleşik Metal, grev kararını 19 Ocak’ta açıklayacak

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada “Sendikamız MESS ile yapılan müzakerelerde bir sonuç alamaması üzerine grev kararını ve uygulama tarihini, metal işçilerinin 19 Ocak büyük Gebze mitinginde açıklıyor” denildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.