Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD Başkanı Ronald Reagan’ın oğlu: “Cehennemde yanmaktan korkmuyorum”

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokrat Parti de kendi adayını belirlemek için kamuoyu önünde canlı tartışmalar düzenliyor. Demokratlar’ın tartışmaları genellikle sönük geçiyordu ancak geçen salı akşamı yapılan ve Bernie Sanders ile Elizabeth Warren arasındaki tartışma programında yayınlanan reklam kuşağı izleyicileri hayli eğlendirdi. 

Eski ABD başkanlarından Ronald Reagan’ın oğlu Ron Reagan tartışma programının reklam kuşağında kendi kurduğu derneğin reklamlarını verdi. Reagan kendi videosunun olduğu reklamlarda, Freedom From Religion Foundation (FFRF-Dinden Kurtuluş Vakfı) adlı kuruluşun desteklenmesini talep etti.

Reagan videoda, “Ben küstah bir ateistim. Seküler hükümete dini yorumların katılmasından dolayı dehşete düşmüş durumdayım. Bu yüzden tıpkı ABD’nin kurucu babalarının niyet ettiği üzere, kiliseyi ve devleti ayrı tutmayı amaçlayan FFRF’yi -ki bu vakıf ABD’li ateist ve agnostiklerin bir araya geldiği en büyük ve en etkili dernektir- desteklemenizi talep ediyorum” dedi.

Reagan sözlerini “Ron Reagan, ömür boyu ateistim ve cehennemde yanmaktan korkmuyorum” diye bitirdi. 

FFRF’nin web sitesinde, vakfın amacının ABD Anayasası’na uygun olarak, devletin ve kilisenin ayrı tutulması için çalışmalar yürütmek ve halkı hiçbir dine bağlı olmama konusunda eğitmek olduğu belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.