Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metal işkolunda greve doğru – Birleşik Metal-İş Uzmanı İrfan Kaygısız: “İşçiler greve hazır ve kararlı”

Metal işkolunda, 130 bin çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde ekim ayından beri süren müzakerelerden bir sonuç alınamadı. 

İşçileri temsil eden Birleşik Metal-İş ve Türk Metal Sendikası grev kararı alırken, işveren örgütü olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) lokavt kararı aldı. 

Metal işkolunda tıkanan müzakere sürecini Ufuk Çeri, Birleşik Metal-İş Toplu Sözleşme Uzmanı İrfan Kaygısız ile konuştu. Kaygısız, “Biz 5 Şubat’ta greve çıkacağız. Bu zamana kadar süremiz var. İşverenden, işçilerin taleplerini karşılayacak yeni önerilerde bulunmasını bekliyoruz. Yüzde 8, yüzde 10 komik rakamlar. Bu birkaç puan artış işçilerin beklentileri değil. Yeni bir teklif ile gelmelerini bekliyoruz ama gelmezlerse yapacak bir şey yok. İşçiler greve hazır ve kararlı” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.