Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emre Ergül ve Deniz Bakır ile 2. İslam ve Sol Çalıştayı: “Biz İslam ve sol sentezi üretmeye çalışmıyoruz, ‘Türkiye gerçeğinde nasıl yol alabiliriz’i tartışıyoruz'”

İslam ve Sol Çalıştayı Düzenleme Kurulu’ndan Emre Ergül ve Deniz Bakır ile 25-26 Ocak’ta düzenlenecek olan İslam ve Sol Çalıştayı’nı konuştuk.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan çalıştay, ilkindeki serbest kürsü tarzından farklı olarak daha planlı ve belli konu başlıklarına sahip. İslamcı gelenekten gelen ve bu yıl ikinci kez çalıştayda moderatörlük yapacak olan Emre Ergül ile, İslamcı camianın çalıştaydaki yerini ve geçen çalıştaydaki tartışmaları konuştuk.

Sol gelenekten gelen Deniz Bakır ise, solun bu çalıştayda bulunma sebebini ve iki kutup gibi görülen İslam ve sol arasında nasıl bir diyalog kurulduğunu anlattı. Bakır, İslam ve solun sentezini yaratmaya çalışmadıklarını ya da yeni bir ideoloji oluşturma çabalarının olmadığını söyledi ve “Biz çalıştay ile ‘Türkiye’deki siyasi gerilimde nasıl yol alabiliriz’i tartışıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.