Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uğur Mumcu Ankara’da ailesi ve sevenleri tarafından anıldı

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, bundan tam 27 yıl önce bombalı saldırı sonucu hayatını kaybettiği yerde, Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde anıldı. 

Ailesi, okurları ve sevenlerinden oluşan kalabalık, başkent Ankara’da bugün Uğur Mumcu’nun adıyla anılan sokakta bir araya geldi. Kalabalık, Mumcu’ya ithafen türküler söyledi ve Uğur Mumcu anıtına karanfil bıraktı. 

Kılıçdaroğlu: “Hainler onu yok etmeye çalıştılar ama o düşünceleriyle yaşıyor”

Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, oğlu Özgür Mumcu ve kızı Özge Mumcu Aybars ile birlikte önce Uğur Mumcu Parkı’ndaki Faili Meçhuller Anıtı’na, ardından Uğur Mumcu anıtına karanfil bırakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Hainler onu yok etmeye çalıştılar ama o düşünceleriyle yaşıyor” dedi. 

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UM:AG) öncülüğünde düzenlenen anma etkinliğine, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Aylin Nazlıaka ve çok sayıda CHP’li milletvekilinin yanı sıra, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan katıldı.

“İsterler ki susalım…”

Bu yıl 27’ncisi düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası ise Uğur Mumcu’nun katledildiği 24 Ocak tarihinde başladı ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürüldüğü 31 Ocak tarihinde sona erecek. Her yıl Uğur Mumcu’nun yazılarından yola çıkarak bir sloganın belirlendiği hafta boyunca çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Bu yılın sloganı ise “İsterler ki susalım…”

Etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.