Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 774. haftada Ayşenur Şimşek için adalet istedi: “Galatasaray Meydanı’nın yasaklanması hukuksuzluğun normalleştirilmesi çabasıdır”

Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 75. haftasında Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) önünde açıklama yaptı. Cumartesi Anneleri, 774. buluşmalarında, 24 Ocak 1995’te gözaltına alınan ve faili meçhule kurban giden Ayşenur Şimşek’in akıbetini sordu. 

Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun kayıp yakınları adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada, Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmalarına 75 haftadır izin verilmemesiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenildi:

“Hiçbir hukuki dayanağı olmayan gerekçeleriniz, hukuksuzluğun ve keyfiliğin normalleştirilmesi çabasıdır. Demokratik bir tepki ve ifade açıklaması niteliğinde olan basın açıklamaları izne ya da bildirime tabi bir faaliyet değildir. Anayasada ve 2991 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nda (3. madde) önceden izin almadan herkesin barışçıl toplantı ve gösteri düzenleme hakkına sahip olduğu net bir şekilde ifade edilmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.