Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Meclisleri Buluşması gerçekleşti: “Kadınların çoğu ruhsatsız silahlarla katlediliyor”

Türkiye’nin pek çok farklı ilinden 700’den fazla kadın, 2. Kadın Meclisi toplantısı için İstanbul Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Buluşmaya üniversiteli kadın örgütlerinin yanı sıra, katledilen Aysun Yıldırım, Helin Palandöken ve Muhterem Evcil’nin ailesi ve dostları da katıldı. 

Buluşmada söz alan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Türkiye gündeminin çok yoğun ve acılı olduğu bu dönemde bu toplantıyı ertelemeyi ya da iptal etmeyi bir an olsun düşünmedik, çünkü biz kadınlar olarak her gün acı içindeyiz, öldürülüyoruz” dedi.

“Bireysel silahlanmaya karşıyız”

Katledilen kadınların büyük bir çoğunluğunun ruhsatsız silahlarla öldürüldüğünün altını çizen Kav, bireysel silahlanmaya karşı olduklarını yineledi. Dayanışmadan ve mücadeleden asla vazgeçemeyeceklerini belirten Kav, “Hiçbir kadın asla yalnız yürümeyecek. Hep birlikte uzun yollar katettik, etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.    

“Kadınların kurtuluşu için buluştuk”

KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, yüzlerce kadının buluştuğu toplantının kadınların eşit yurttaşlık ve yaşam haklarını elde etme mücadelesinde ne kadar kararlı olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Ataselim şunları söyledi: “Kadınların yaşaması ve kurtuluşu için meydanlarda buluşan, adliyelerde bir araya gelen kadınlar olarak buluştuk. İki yıl önceki ilk toplantımızda aldığımız kararlarla daha örgütlü ve daha güçlü bir şekilde mücadelemizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Bu nedenle bugünkü toplantıyı çok önemsiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.