Sağlık çalışanlarından basın açıklaması: Şiddet varsa hizmet yok!

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı 15 Mart’ta Ankara’da yapılacak miting öncesi, sağlık meslek örgütleri ve sendikalar İstanbul’d basın açıklaması düzenledi.

Sağlık meslek örgütleri ve sağlık işçilerinin sendikaları, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi önünde bir araya gelerek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti. “Şiddet varsa hizmet yok, 15 Mart’ta Beyaz Miting’e” pankartının açıldığı açıklamaya, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

“Her ayın 17’sinde nöbetteyiz”

Sağlık meslek örgütleri ve sendikalar adına ortak açıklamayı İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rukiye Eken Önenoğlu okudu. Sağlık çalışanlarına gösterilen şiddetin cezasız kaldığını söyleyen Önenoğlu, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır. Bunun için yeni bir düzenleme yapılmasına acil ihtiyaç vardır. Konuyla ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) hazırladığı, sağlıkta şiddet uygulayan saldırganların cezalarının artırlmasını öngören düzenleme hızla yasalaştırılmalıdır” dedi.

Sağlıkta şiddet son buluncaya kadar mücadele edeceklerini söyleyen Önenoğlu, “Sağlıkta şiddete karşı her ayın 17’sinde bütün illerde basın açıklamaları, nöbet eylemlerindeyiz. 15 Mart 2020 Pazar günü Ankara’da Sağlıkta Şiddete Karşı Beyaz Miting’deyiz. Herkes bilsin, şiddet varsa hizmet yok” diye konuştu.

Medyascope'a destek olmak ister misiniz?

Yayınlarımızı sürdürebilmek ve daha kaliteli kılmak için desteğinize ihtiyacımız var

Merhabalar!

Medyascope olarak Ağustos 2015’ten itibaren, çölleşen haber ikliminde her kesimden herkese su verecek bir vaha olmaya çalışıyoruz. Özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan, ve çok yanlı habercilik anlayışımızdan taviz vermemekte kararlıyız. Çoğunlukla gençlerden oluşan kadromuzla, dijital medyanın olanaklarını kullanarak yayın yapıyor ve her geçen gün hem içerik hem de teknik olarak büyüyoruz. Hedefimiz yayın gün ve saatlerimizi artırmak; içeriklerimizi daha da zenginleştirmek. Bu da sizin desteklerinizle mümkün. Çok teşekkürler.

Öne Çıkanlar