Özel eğitim ve rehabilitasyon öğretmenleri: “Öğretmenlerin şartları çalıştığı kurumun insafına kalmış”

Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 özel eğitim kurumu ve bu kurumlarda eğitim gören 400 bin civarında öğrenci bulunuyor. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öğretmenler, özlük haklarının iyileşmesini ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen olarak tanınmayı istediklerini söylüyor.

Medyascope özel yayınında özel eğitim ve rehabilitasyon öğretmenleri İlknur Durmaz ve Ceyhun Bozdağ, Ufuk Çeri’nin sorularını yanıtladı. 

10 yıldır özel eğitim öğretmenliği yapan Durmaz, “Alanımızda yetkin öğretmenler olmamıza rağmen bazı kurumlarda vasıfsızmışız gibi davranılıyor” dedi. 

Şu an çalıştığı kurumda haklarının tam ödendiğini söyleyen Durmaz, “Özel eğitim rehabilitasyon öğretmenlerinin şartları tamamıyla çalıştığı kurumun insafına kalmış, kurum sahibi, müdürü insaflıysa sorun olmuyor. Çalışma şartlarımızın bir standardı olmalı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.