Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’dan koronavirüs izlenimleri: Maskeler karaborsaya düştü, onkoloji hastaları bile maske bulamıyor

Koronavirüs salgını dünyayı hızla etkisi altına alırken, Türkiye’deki tedirginlik de gittikçe artmaya başladı. Dün, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda karantinaya alınan 132 kişilik yolcu uçağı ve virüsün komşu İran’da bir hafta içerisinde gösterdiği etki, halkı korkutuyor.

Medyascope’tan Hazar Dost ve Engin Deniz İpek, İstanbul sokaklarında vatandaşlara, esnafa ve eczacılara koronavirüse karşı alınan önlemleri ve virüsün ticarete olan etkisini sordu. 

Esnaf: “Virüs bu hızla yayılmaya devam ederse Tahtakale esnafı 6 ay içinde kepenk kapatır”

Eminönü’nde bulunan Tahtakale, İstanbul’da Çin mallarının en çok satıldığı yerlerden biri. Salgının etkilerini anlatan bölge esnafı, “Virüs ortaya çıktığından beri mal almakta zorlanıyoruz, fiyatlar yüzde 60 arttı. Tahtakale üretime dayalı bir merkez değil, ithalat üzerinden dönen bir yer” dedi. Esnaf, virüs bu hızla yayılmaya devam ederse kepenklerini kapatmaktan korkuyor. 

“Tedbir alınması gerekiyor”

Sokaktaki vatandaşa göre ise virüs konusunda gereken tedbirlerin alınması önemli. Koronavirüs hakkındaki gelişmeleri aktif olarak takip ettiklerini belirten vatandaşlar, virüsün yaratabileceği tehlikelere karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

Eczacılar: “1,5 liralık maske artık 60 lira”

Eczacılar ise, virüsün bir kesim insan tarafından avantaja dönüştürüldüğünü savunuyor. Depo ve eczanelerdeki stokların toplanarak dışarıya satıldığını belirten eczacılar, virüsün yayılmasından önce 1,5 lira olan maske fiyatlarının bugün 60 liraya kadar ulaştığını belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler