Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüm yönleriyle beklenen İstanbul depremi (4): “Deprem siyasete alet edilemez”

Haber: Hazar Dost-Ozan Gül-Sema Kızılarslan

Beklenen İstanbul depremini tüm yönleriyle ele aldığımız dizimizde İstanbul’un en kalabalık ikinci ilçesi Küçükçekmece’deyiz. İlçedeki vatandaşlar tedirginliklerini, korkularını ve depreme dair yapılması gerekenleri dile getirirken Belediye Başkanı Kemal Çebi, ilçenin deprem hazırlıklarını Medyascope’a anlattı. 

“Uzmanların söylediği deprem olursa toplanma alanlarımız mezarlıklar olacak”

Konuştuğumuz bir vatandaş, ilçenin son 15 yılda çok değiştiğini söylerken yeşil alan kalmadığına dikkat çekiyor.

“Uzmanların söylediği şiddette bir deprem olursa mezarlıklar toplanma alanımız olacak” diyen vatandaş, “Elazığ depreminin üzerinden bir buçuk ay geçti. Elazığ, İstanbul’un bir ilçesi kadar, oranın yarasını saramayanlar nasıl İstanbul’un yarasını saracak” diye sordu ve ekledi: “Deprem vergileri nerede?”

“17 Ağustos’ta çamlıkta uyumuştum”

17 Ağustos depremzedelerinden olan bir diğer vatandaş ise “O gün kıyamet koptu sandım, dışarıya çıktığımda şok içindeydim. Evimizin aşağısında bir çamlık vardı, gidip orada yatmıştım. Şimdi o çamlıkta koca koca binalar var” dedi.

Başkan Kemal Çebi: “Deprem siyasi bir mesele değildir”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ilçedeki deprem hazırlıklarına değindi.

“Toplanma alanlarını, afet gönüllülerimizin sayısını artırmaya çalışıyoruz” diyen Çebi, ilçede risk taşıyan mahalleleri belirleyerek buralarda hızlıca dönüşüm gerçekleştireceklerini belirtti. Belediyenin ayrıca bir konteynır kent hazırlığının da olduğunu söyleyen Çebi, “Altyapısını oluşturarak afet sonrası mağduriyet oluşmasını engellemeye çalışacağız” dedi. Kemal Çebi, binası sağlam olmayan vatandaşların her gün depremle yaşadığını belirtirken “Deprem siyasi bir olay değil, insani bir olaydır” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler