Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Selim Badur: “Koronavirüsün mutasyon geçirmesinden korkulmalı”

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nde “Küreselleşme Döneminde Enfeksiyon Hastalıkları: Aşıların Keşfinden ‘Tek Sağlık’ Kavramına” başlığıyla gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Selim Badur, dünyada hızla yayılan koronavirüsle ilgili Medyascope’a konuştu. 

“Salgın hastalıklara karşı hazırlanmış son derece iyi pandemik planlar var”

Badur, başta koronavirüs olmak üzere dünyadaki diğer salgın hastalıklara karşı genel olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün, yerel olaraksa Sağlık Bakanlığı’nın son derece iyi pandemik planları olduğunu söyledi.

“Bir aşının hazırlanarak devreye girmesi zaman alır”

Dünya çapında etkisini gösteren koronavirüse karşı aşı geliştirildiğine dair çıkan haberlere dairse Badur, “bu tür aşıların hazırlanması ve devreye girmesinin zaman alacağını” belirtti ve “Aşıların etkin olup olmadığının önce hayvan, sonra insan deneyleriyle saptanması gerekir” dedi.

 “Virüs, kişisel titizlikle daha az yayılır”

Koronavirüsten korunmak için devletlerin belirlediği önlemlerin yerinde olduğunu belirten Badur, “Virüsün yayılması kişisel titizlikle azalabilir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler