Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Umreden gelen yolcular için Ankara’da kaldığı yurdu boşaltmak zorunda kalan öğrenci anlatıyor: “Karantinaya alınan yurtlar bizim yaşam alanımız, tedirginiz”

Umreden dönen 10 bin 500 kişinin karantina altına alınması için Ankara ve Konya’daki Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtlar dün gece saat 03.00 civarında boşaltıldı. Bunun üzerine apar topar yurtları boşaltmak zorunda kala öğrenciler, geride bıraktıkları eşyalarına ne olacağı konusunda tedirginler.

Ankara’da KYK‘ya bağlı kız yurtlarından birinde kalan bir öğrenci Medyascope’a konuştu. Kim olduğu öğrenilirse yurttan atılacağını düşündüğü için de ismini vermek istemedi.

“Eşyalarımızı bir saat içinde toplayıp yurdu boşaltmamız istendi”

Gece saat 03.00 sıralarında yurtta bir anons yapıldığını, odaların derhal boşaltılmasının istendiğini anlatan öğrenci, “Anonsu anlamak için idareye gittik. İdarede, umreden gelen vatandaşların yurtlara yerleştirileceğini, eşyalarımızı bir saat içerisinde toplayıp yurdu boşaltmamız gerektiğini söylenildi” dedi. 

“Aklımız odamızda, eşyalarımızda”

Telaş içinde ne yapacaklarını bilemediklerini için eşyalarının çoğunu odalarında bırakmak zorunda kaldıklarını aktaran öğrenci, umreden gelen kişilerin ister istemez kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Akılları odalarında ve eşyalarında kalmış: “Orası bizim yaşam alanımız ve şu an orası karantina bölgesi. Biz okullarımıza devam edebilmek için yurtlarımıza geri döneceğiz. İster istemez herkesin aklı yurtta kalacak.” 

Kız yurdunda kalan öğrencilerin Beytepe Yurdu’na, erkeklerin ise Ulus’taki Hüseyin Gazi Yurdu’na gönderildiğini söyleyen öğrenci, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: 

“Çoğumuz bilet bulamadığımız için bugüne (yurttan çıkarıldıktan sonraki güne) bilet aldık. Bize günler öncesinden okullar tatil olduğu için yurdumuzun açık kalacağı, isteyenlerin kalabileceği söylenmişti. Okullar tatil edildiği gün sistem çöktü ve hafta sonuna bilet bulamadık, biz de otogarlar çok kalabalık olduğu için yurtta kalıp dinlenmeyi tercih ettik. Gece AŞTİ’de durmak da yasak. Ertesi gün AŞTİ’de gece bilet bulabilen çok arkadaşım oldu, biz boş taksi bulmak için epey uğraştık. Ben, Ankara merkezdeki tanıdık vasıtasıyla oda arkadaşımla birlikte ev ayarladım. Ancak o an yanında nakit taksi parası olmayanlar, eve gidemeyecek kişiler Beytepe’deki yurda götürüldüler. Yine birçok kişi iç içe ve kötü durumdalar. Bizim için hiç güzel gece değildi, yaşayan herkes için üzgünüm.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.