Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: “Rusya İdlib’de onlarca Türk askerini öldürdü”

Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya’nın onlarca Türk askerinin ölümünden sorumlu olduğunu söyledi. Vaşington’daki bakanlık binasında bir basın toplantısı düzenleyen Pompeo, İdlib konusunda Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Rusya’nın askeri operasyonları süresince onlarca Türk askeri personelini öldürdüğüne inanıyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız. Türkiye’ye destek sağlamaya ve İdlib’deki, daha genel anlamda da Suriye’deki şiddeti sona erdirmeye yönelik ilave adımları değerlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu. Pompeo hangi saldırıları kastettiğini ise açıklamadı.

27 Şubat’ta İdlib’de düzenlenen bir hava saldırısında en az 34 Türk askeri hayatını kaybetmişti. Ankara bu saldırının Suriye rejim güçlerince yapıldığını açıklamıştı.

Pompeo, Suriye hükümetinin Rusya ve İran’ın da desteğiyle İdlib’de düzenlediği saldırılarda bir milyona yakın kişinin yerlerinden olduğunu, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini de söyledi. Pompeo, “Katliama derhal son verilmesi ve Suriye meselesine siyasi çözüm bulunması yönünde çağrıda bulunmayı sürdürüyoruz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin, İdlib’deki saldırının ardından 5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmiş ve İdlib’de yeni bir ateşkes konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamışlardı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Amerika’nın Sesi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.