Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de koronavirüsten hayatını kaybeden ilk kişi, İstanbul-Beyoğlu’ndaki Melis Eczanesi’nin sahibi İhsan Giray

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 17 Mart gecesi yaptığı açıklamada, Türkiye’deki ilk ölümlü koronavirüs vakası olarak bildirdiği 89 yaşındaki erkek hastanın, İstanbul-Beyoğlu’ndaki Melis Eczanesi’nin sahibi İhsan Giray olduğu öğrenildi.

İhsan Giray’ın vefatı, Melis Eczanesi’nin kepengine iliştirilen ilanlarla da duyuruldu.

Kalfası da yoğun bakımda

Yoğun bakımda bulunduğu Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nde hayata veda eden İhsan Giray, bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Melis Eczanesi’nin çevresindeki esnaf, Giray’ın 10 gündür yoğun bakımda olduğunu söyleyip, “Bize kalp krizinden vefat ettiği söylenmişti ama bugün öğrendik ki kalfası da koronavirüs nedeni ile 20 gündür yoğun bakımdaymış” dedi.

İhsan Giray, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İlerlemiş yaşına rağmen hafta üç gün eczaneye gittiği söylenen İhsan Giray’ın, virüsü, bir Çinli ile temas eden, 70’li yaşlarındaki kalfasından kaptığı ileri sürülüyor. Yine esnaftan edindiğimiz bilgiye göre eczane üç gündür açılmıyor. Eczaneye hiçbir sağlık ekibinin gelmediğini de belirten esnaf tedirgin.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler