Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope gündeme taşımıştı: Suudi Arabistan’a çalışmaya giden inşaat işçilerinin hijyen koşulları sağlandı

Doğuş inşaat firmasının Riyad kentinde yapımı süren metro projesinde çalışmak için Türkiye’den Suudi Arabistan’a giden 35 işçi şantiyede mahsur kaldı. Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle şantiyede kalan işçilere 17 Mart’ta ulaşan Medyascope, işçilerin hijyen malzemelerine dahi ulaşamadığını haberleştirmişti.

Medyascope’un haberi üzerine Türkiye’nin Riyad Büyükelçiliği ve şirket yetkilileri, koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemleri almak için harekete geçti.

Şantiyeye gelen yetkililer koronavirüs salgınına karşı personeli bilgilendirme toplantısı yaparak işçilerin kaldığı yatakhaneleri bir kişi kalacak şekilde hazırladı. Ortak kullanım alanlarında yeteri kadar dezenfekte sabunları ve temizlik malzemeleri bırakan şirket, işçilerin ulaşabilecekleri noktalara maske ve eldiven de koydu.

Türkiye’nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği işçiler ile iletişim kurarak süreci takip ediyor.

Şantiyede kalanlardan ulaştığımız bir işçi, “Medyascope olarak bizim haberimizi yaptıktan sonra Riyad Büyükelçiliğimiz konuyu yakından takip etti. Gerekli önlemlerin alınması konusunda yardımcı oldu” dedi.

Alacaklarının bulunduğunu söyleyen işçiler, “Alacak konusundaki uyuşmazlıklarda bir uzlaşma süreci devam ediyor. 31 Mart 2020 tarihine kadar bu süreci takip edeceğiz, bir anlaşma ve uzlaşma noktasında ortak karar verilmesi durumunda Suudi Arabistan’dan ülkemize ilk uçuş izni başladığında dönmeyi planlıyoruz” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.