Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meryem Dutoğlu ile söyleşi: “Portekiz’de hükümet, koronavirüs salgını nedeniyle iş akitleri dondurulan 500 bin kişiye maaşlarının yüzde 70’ini ödemeyi vaat etti”

Portekiz’de 1974’te demokrasiye geçilmesinden bu yana ilk kez 18 Mart’ta iki hafta sürecek Olağanüstü Hal ilan edildi. Hükümet koronavirüs salgını nedeniyle hayata geçirmek zorunda kaldığı OHAL’in demokrasiye ara verilmesi anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi. Avrupa borç krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri olmasına rağmen, sosyalistlerin liderliğindeki hükümet, salgının ekonomik faturasının bedelini adil dağıtmaya dönük önlemler almaya çalışıyor. Portekiz’in salgınla mücadele önlemlerini Lizbon Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Karşılaştırmalı Siyaset Bilimi Bölümü doktora adayı Meryem Dutoğlu ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.