Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarının medyaya konuşmasına izin vermiyor

Türkiye’de ilk kez 10 Mart’ta tespit edilen koronavirüs ülkede hızla yayılmaya devam ederken, en büyük risk grubunu hastalarla ilgilenen sağlık çalışanları oluşturuyor. Bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 1 Nisan’da açıkladığına göre, 601 sağlık çalışanının koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Koronavirüs tanısı koyularak tedavi gören ve iyileşen sağlıkçılar ile görüşmek isteyen Medyascope, sağlık çalışanlarının mağdur olmaması için, onların da isteği ile Sağlık Bakanlığı’ndan izin almaya karar verdi.

Başvuruda bulunduğumuz İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, istekleri üzerine sorularımızı alarak Sağlık Bakanlığı’na ulaştırdı. Sorular eşzamanlı olarak röportaj yapılacak olan sağlık çalışanına da gönderildi. Ancak sağlık çalışanı soruları cevapladıktan sonra Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği, röportaja izin verilmediğini bildirdi. Bizzat aradığımız Basın Müşavirliği de bu karara gerekçe olarak “Bu süreçte röportaja izin verilmiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler