Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uzaktan eğitimde en büyük sorun yetmeyen internet kotaları: “İnternetim bitti, derse giremeyeceğim”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasını açıklamasının ardından alınan tedbirlerin başında, ilk ve ortaöğrenim kurumlarının tatil edilmesi gelmişti. Okulların tatil edilmesinin ardından, öğrenciler ve veliler, eğitimin nasıl olacağı konusunda tedirgindi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitim eba Tv üzerinden devam edecek” açıklamasını yaptıktan sonraysa, telekomünikasyon şirketleri, abonelerine sadece eba Tv’de geçerli ücretsiz internet paketleri dağıtmaya başlamıştı. 

“Bir ders yayını 1 GB internet harcıyor”

Medyascope’a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir öğretmen, “eba Tv bazı alanlarda yetersiz kalıyor. Bu nedenle Zoom ve benzeri uygulamalardan canlı olarak ders anlatmamız gerekiyor. Öğrencilerin internetleri bu durumda yetmiyor” dedi.

Öğretmen ve veliler, sosyal medyadaki tepkilerinde, bir dersin 1 GB olduğunu, gün içindeki tüm derslerde internetlerin yetersiz kaldığını dile getirdi. 

https://twitter.com/sunayavuzz/status/1246833604954644480?s=20

Konuştuğumuz öğretmen ayrıca, öğrencilerin “Benim bugün internetim bitiyor, bir sonraki derse giremeyeceğim” dediğini belirtirken, “İletişim altyapısının tamamen ücretsiz ve sınırsız olması gerekiyor” diye konuştu.

“Sanayi Bakanlığı tepkiler sonrası devreye girdi”

Sosyal medyadaki tepkilerden sonra kendisine Sanayi ve Teknolji Bakanı’nın danışmanının ulaştığını söyleyen öğretmen, “Bakanın tweetleri okuduğunu, konuyla ilgileneceklerini” söylediklerini belirtti. 

Ardından bugün (6 Nisan) Bakanlık Özel Kalemi’nin kendisini arayarak öğrencilerin bilgilerini istediğini söyleyen öğretmen, “Üç öğrencimi aramışlar, birinin internet işi halledildi” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler