Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Güven Gürkan Öztan ile söyleşi: “Emekçilere yönelik önlem alınması için toplumsal muhalefet, meclisteki muhalefeti yönlendirmeli”

Toplumda hangi sınıflar koronavirüs salgınında yüksek risk altında? “Evde Kal” sloganının sınıfsal anlamı nedir? Evde kalamayan emekçilerin korunmasına yönelik önlemler alınması için toplumsal muhalefete ve ana muhalefete hangi görevler düşmektedir? Örgütlü mücadelenin araçları nasıl oluşturulabilir? Temel vatandaşlık gelirinin anlamı nedir? Neoliberal kapitalizmin salgınla birlikte derinleşen krizi, kendiliğinden işçi sınıfının lehine sonuçlar doğurur mu? Kamucu bir program ve kurucu bir siyaset nedir? Peki, bu süreçten siyasal rejimler nasıl etkilenebilir?

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Güven Gürkan Öztan, sınıfsal eşitsizlikler-koronavirüs salgını ilişkisi ve toplumsal muhalefetin talepleri ve örgütlenme araçları üzerine Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.