Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Garo Paylan HDP’nin salgına karşı ekonomik güvence yasa teklifini anlattı: “Erdoğan vatandaşa yalnızca kolonya vaat etti”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Koronavirüs salgınına karşı ekonomik güvence yasa teklifi”ni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

HDP’nin hazırladığı yasa teklifinde, “Temel ihtiyaçlar dışındaki sektörlerdeki faaliyetler 30 Haziran 2020 tarihine kadar durdurulacaktır. Bu süreyi uzatma yetkisi cumhurbaşkanına verilmelidir. Salgın süresince işçiler ücretli izne çıkarılacaktır. Tüm işsizlere ve 2,500 TL’nin altında geliri olanlara herhangi bir şart aranmaksızın doğrudan gelir desteği sağlanacaktır” gibi maddeler bulunuyor.

Hazırlanan yasa teklifini, HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ile konuştuk.

Bütün dünya devletlerinin, bu salgında vatandaşlarına ekonomik destek olduğunu söyleyen Paylan, “Tayyip Erdoğan vatandaşımıza yalnızca kolonya vaat etti. Bu da yetmedi, vatandaşın hesabına para yatırması gerekirken vatandaşına IBAN numarası verip onlardan para istedi” dedi.

AKP tarafından hazırlanan ekonomik yasa teklifinin işçiler açısından çok tehlikeli olduğunu belirten Paylan, “Torba yasada iktidar ‘Grevi yasaklıyorum’ diyor. Yani işçi çalışma şartlarına tepki gösterip greve giderse, işi bırakıyorum derse, bunu yasaklayan bir düzenleme var” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.