Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Araç üretimine ara veren Tofaş, biyolojik örnek alma kabini ve siperlikli maske üretiyor

Koronavirüs salgınının yol açtığı sağlık risklerini azaltmaya yönelik alınan önlemler ile yurtdışından gerçekleştirilen tedarik ve teslim süreçlerini dikkate alarak Bursa’daki fabrikasında üretim faaliyetlerine kısa süre ara veren Tofaş, sağlık çalışanları için tıbbi destek ekipmanı üretiyor.

Üretimini gerçekleştirdiği ekipmanı, ihtiyaç bildiren hastanelere il sağlık müdürlükleri koordinasyonunda teslim eden Tofaş, ürettiği 578 biyolojik örnek alma ve entübasyon kabini ile 20 bin 146 siperlikli maskeyi, başta İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Manisa, Muğla ve İzmir olmak üzere 24 ildeki 63 sağlık kuruluşuna ulaştırdı. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu çalışma ile ilgili şu bilgiyi verdi:

“Salgınla mücadelede kritik bir yere sahip olan sağlık çalışanlarını koruyucu ekipmanları üretmeyi, Tofaş Ar-Ge ve fabrikamız içindeki yetkinliklerimiz ve tedarik zincirimizin de gücünü değerlendirerek sürdürüyoruz. Üretim yapmakta olan diğer işletmelerin de bu ekipmanları hızla ve standartlara uygun şekilde üretebilmelerine destek olmak amacıyla ekipmanların tasarımlarını web sitemizde yayınladık. Bugüne kadar sekiz farklı firma bu tasarımlardan faydalanarak üretime başladı. Hızlı bir şekilde sağlık kuruluşlarından gelen talebe cevap verebilmek için üretim gerçekleştirebilecek diğer firmaları da bu kaynaktan faydalanmaya davet ediyoruz. Tofaş olarak nisan ayı sonuna kadar 50 bin adet siperlikli maske ve 1300 adet sağlık personelini koruyucu kabin üretimi gerçekleştirerek, salgına karşı yürütülen seferberliğe destek olmaya devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik ile yüksek üretim adetlerine ulaşılmasına vesile olacağımıza inanıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.