Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınında üç THY kaptan pilotu hayatını kaybetti

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Türkiye’de 16 Nisan itibarıyla 1518 kişi koronavirüs salgınında hayatını kaybetti. Bu salgında Türk Hava Yolları’nın üç kaptan pilotu da Kovid-19 nedeniyle öldü. Mustafa Özden Türkön ve Mehmet Ali Kılıç’tan sonra kaptan pilot Serdar Gündoğdu da bugün vefat etti. 

THY’de hayatını kaybeden ilk pilot Mustafa Özden Türkön 

Türk Hava Yolları’ndan (THY) emekli kaptan pilot Mustafa Özden Türkön koronovirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 69 yaşındaki Türkön için hastalığı yenmiş bir donör aranıyordu. Türkön Kovid-19 nedeniyle THY’de hayatını kaybeden ilk kişi oldu. 

Türkön’ün vefatının ardından Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği (TALPA) şu açıklamayı yaptı: 

“Değerli Üyemiz Em. Kpt. Mustafa Özden Türkön vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Camiamızın başı sağ olsun. Saygılarımızla.”

Mehmet Ali Kılıç iki haftalık yoğun bakım tedavisinin ardından hayatını kaybetti

THY kaptan pilotlarından Mehmet Ali Kılıç, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Havayolu Çalışanları Sendikası (Havasen) Kılıç için

“THY Sorumlu Kaptan Pilotumuz Mehmet Ali Kılıç’ı Kovid-19 sebebiyle kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz” açıklamasını yaptı.

56 yaşındaki Kılıç iki haftalık bir yoğun bakım süreci geçirdi. Sözcü’nün haberine göre 13 Nisan’da hayatını kaybeden Kılıç, altı ay önce kalp ameliyatı geçirmiş, mart ayı sonunda ise Londra’ya gerçekleştirdiği kargo seferinin ardından rahatsızlanmıştı. Büyükçekmece Devlet Hastanesi’ne başvuran Kılıç’ın koronavirüs testi pozitif çıkınca özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Solunum cihazına bağlanan ve akciğerleri iflas etmek üzere olan Kılıç, entübe vaziyetteyken plazma tedavisi için uygun donör aranıyordu. 

Hayatını kaydet üçüncü THY kaptan pilotu Serdar Gündoğdu

Kaptan pilot Serdar Gündoğdu da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde Kovid-19 tedavisi görüyordu. 11 gün yoğun bakımda kalan ve son günlerde durumu ağırlaşan Gündoğdu için donör desteği aranıyordu. THY Boeing 777 filosunda görevli Gündoğdu’ya yardım için bir mesaj paylaşılmış ve “Koronavirüs teşhisi konmuş, tedavi olup kronik bir hastalığı olmayan 18 yaş üstü donör desteğine ihtiyaç vardır” denilmişti.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Serdar Gündoğdu ile ilgili açıklama yaptı: 

“Rahmet-i Rahman’a kavuşan Kaptanımız Serdar Gündoğdu’ya yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm üyelerimize başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.