Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Körfez ülkeleri koronavirüs ile nasıl mücadele ediyor? – Gazeteci Yusuf el Şerif ile söyleşi

Medyascope özel yayınında Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan gazeteci Yusuf el Şerif, koronavirüs salgınının Körfez ülkelerine etkilerini değerlendirdi. Körfez ülkelerinde nüfusun az olması sayesinde daha kontrollü hareket edildiğini ve erken önlem alındığını söyleyen Şerif,Devlet burada ciddiyetle yaklaşıyor meseleye. Maskesiz soka çıktığınız anda ceza uygulanıyor” dedi. Vaka sayılarının kontrollü gitmesine rağmen son bir haftada ani artış görüldüğünü de belirten Şerif, “Ani artışın sebebi inşaat firmaları. İnşaat şirketleri göçmen olan işçileri çok kalabalık yerlerde yerleştiriyor. İşçilerin mali durumu uygun olmadığı için test yaptırmıyor. Ancak hastaneye gidince test oluyorlar. Bunun fark edilmesi üzerine hemen önlemler alındı” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.