Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs nedeniyle işten çıkartılan Dilaver Kurt: “Hayatım boyunca hiç kimseye baş eğmemişken geçen gün komşum 100 TL verdi, yerin dibine girdim”

Mersin’de koronavirüs nedeniyle işten çıkarılan bir çocuk babası Dilaver Kurt, yemek servisinde paketçi olarak çalışıyordu. İşten kovulduğu için geçinmekte zorlandığını, evine kuru gıda bile alamadığını söylüyor:  

“Ev sahibim, ‘Bu ayın on beşinde kirayı ödedin ödedin, ödeyemediysen evimden çık’ dedi. Kirayı ödeyemediğimde nereye gideceğim? Sokakta mı kalacağım çocuklarımla?’’ 

Dilaver Kurt ile söyleşimiz

Kurt’a, geçen ay kaymakamlıktan aldığı 400 TL fakirlik parası gerekçe gösterilerek, virüs nedeniyle devlet tarafından dağıtılan 1000 liralık yardımdan faydalanamayacağı söylenmiş: 

Niye diye merak ediyorum, verdikleri parayla evimin kuru gıdasını alacaktım, alamadım.’’  

Kurt devlete şöyle sesleniyor: “Devletimiz babamızdır derler ya. Nerede devletimiz? Ben çoluk çocuğumun rızkını kazanıyordum iyi kötü. Şimdi zenginler hayatına devam ederken biz sokaklara düşeceğiz.’’  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.