Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenya koronavirüs salgınından nasıl etkilendi? – BM çalışanı Emrah Engindeniz: “Günlük 600-700 test yapılıyor, dolayısıyla gerçek vaka sayısı bilinemiyor”

Koronavirüs salgını, Vuhan’daki ilk vakanın açıklanmasının üzerinden dört aydan fazla bir süre geçmesine rağmen dünyayı etkilemeyi sürdürüyor. Normalleşmenin konuşulduğu günler geldiyse de durumdan nasıl etkilendiği değerlendirilmeyen birçok Afrika ülkesi var. Kenya da bunlardan biri. Ülkede bugüne dek tespit edilen vaka sayısı 396, virüs nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı ise 17.

Kenya‘da bulunan Birleşmiş Milletler çalışanı Emrah Engindeniz, birçok Afrika ülkesinin, koronavirüs salgını sürecinde kendi olanaklarının farkında oldukları için önlem almada hızlı davrandığını ve bu nedenle Afrika’nın salgından beklendiği kadar çok etkilenmediğini söylüyor. Engindeniz, durumun vahametini anlamak için test sayılarına bakmak gerektiğini de hatırlatıyor: “Şu ana dek 20 bin test yapıldı Kenya’da. 48 milyonluk bir ülke için düşük bir rakam. Bunun büyük bir kısmı da son bir hafta içinde yapıldı. Günlük 600-700 test yapılıyor. Dolayısıyla gerçek vaka sayısını bilemiyoruz aslında. Hükümet de bilemiyor. Test ithal edip, satın alıp, uygulama sıkıntısı da var.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.