Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çiftçi-Sen Başkanı Ali Bülent Erdem ile söyleşi: “Kamu tarafından gerekli önlemler alınarak çay hasadı yapılmalı”

Çiftçi-Sen Genel Başkanı Ali Bülent Erdem koronavirüs salgınının tarıma ve çiftçiye etkisini Medyascope özel yayınında Ufuk Çeri’ye anlattı. Çiftçilerin üretime devam edebilmesi için kamu tarafından altyapılarının hazırlanması gerektiğine değinen Erdem, “Üretici, ürünlerini en kısa yoldan tüketiciye ulaştırmalı. Devlet aradan çekilmiş durumda, en azından yerel yönetimler bu konuda çalışma yapmalı. Aksi takdirde gıdaya erişim kaygımız sürecektir” dedi.

Erdem, çay hasadına dair de şöyle konuştu: “Yaklaşık 50 bin üretici Karadeniz’e giremiyor. Mevsimlik gelen işçiler de giremiyor. Çayın yılda üç kez hasadı oluyor. İlk hasadı yapamazsan diğer iki hasadı yapamıyorsun. Üreticiler bu yıl ürün alamazsa çay bahçelerini satabilir. Üreticilerin gerekli sağlık önlemleri alınarak bölgeye girmeleri sağlanmalıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.