Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantinadaki köylerden izlenimler (6) – Karaman Meydan Mahallesi: “Ermenek’te dokuz mahallede sıkı karantina uygulanmadı, ihtiyaçlar belediye tarafından karşılandı”

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı ilçe ve köylerde 14 günlük karantina uyguluyor. Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Meydan Mahallesi de bunlardan biri. Mahalle Muhtarı Erkan Üçtaş, karantina uygulamasında yaşananları Medyascope’a anlattı.

Filyasyon ekiplerinin, pozitif vaka öykülerinin fazla olması ve giriş çıkışın yoğunluğundan kaynaklı olarak, Hıfzısıhha Kurulu tarafından ilçede, dokuz mahallede 18 Nisan’dan itibaren 14 günlük karantina uygulaması başlatılmıştı.

“3 bin 500 kişi nüfuslu mahallede pozitif vaka yok”

Meydan Mahallesi’nin 3 bin 500 nüfusla Ermenek’in en büyük mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Muhtar Erkan Üçtaş, “Tedbir amaçlı bir karantina uygulanıyor. Bizim mahallemizde vaka yok” dedi.

“İhtiyaçlarımızı belediye ve kaymakamlık karşıladı”

Gıda ihtiyaçlarının ilçe belediyesi tarafından karşılandığını belirten Üçtaş, “Belediye mahalleleri düzenli olarak dezenfekte etti. Maske ve dezenfektan ihtiyaçlarımız da kaymakamlık tarafından karşılandı. Vatandaşların sokağa çıkmadan ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı. Her haneye ekmek dağıtımı oldu” diye konuştu.

“Sıkı bir karantina süreci uygulanmadı”

Vaka olmayan mahallelerde sıkı bir karantina uygulanmadığını belirten Üçtaş, “Tedbir amaçlı olduğu için esnek bir süreçti. Sokağa çıkma yasağı uygulanmadı. Virüs tespit edilen kişilerin evlerinden çıkmamaları sağlandı” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler