Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope gündeme taşımıştı – 25 işçide koronavirüs çıkan finans merkezi inşaatını yapan şirketin yetkilisi: “Pozitif vakalar çıkması üzerine çalışmayı durdurduk, enfekte işçiler için karantina koğuşu oluşturduk”

Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi inşaatında çalışan 25 işçinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine yaptığımız haberin ardından Medyascope‘a ulaşan Yıldızlar İnşaat yetkilisi Edip Eren, “Pozitif vakalar çıkması üzerine şantiyeyi durdurduk” dedi.

İnşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi’nin altyapı çalışmalarını yapan Yıldızlar Holding şantiyesinde çalışan 25 işçinin koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Sağlık ekipleri dün şantiyeye gelerek diğer işçilere koronavirüs testi yapmıştı. Dün (8 Mayıs) Medyascopea konuşan bir işçi, “Ataşehir’deki finans merkezi şantiyesinde bu kadar vaka olmasına rağmen hiçbir şekilde iş durdurulmuyor. Çalışanlar yalnız kendi iradeleriyle işyerini terk etmek zorunda kalıyor” demişti. Haber üzerine Medyascope‘a ulaşan Yıldızlar İnşaat yetkilisi Edip Eren süreci anlattı.

Eren, kendi sorumluluklarında bulunan şantiyelerde Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı genelgelere ve danışman şirketlerin hazırladığı önerilere uyduklarını söyledi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yeni işçi almadıklarını söyleyen Eren, “Yeni personel almadığımız için şantiyemiz doğal bir karantina ortamındadır. Şantiyede sağlıkçılarımız bulunuyor. İşçilerin her gün ateş ölçümleri yapılıyor” dedi.

Virüsün şantiyedeki işçilere, yatılı kalan bir işçinin dört günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında evine gitmesi üzerine bulaştığını belirten Eren, “Evinden şantiyeye dönen işçi pozitif vaka çıkması üzerine arkadaşlarına söylüyor. Üç işçi test yaptırıyor ve pozitif çıkıyor. Bizim haberimiz bu esnada oldu. Hemen pozitif çıkan işçiler için karantina koğuşu oluşturduk” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdiklerini söyleyen Eren, “Firmamıza bağlı tüm şirketlerde hemen işi durdurarak test yaptırılmasını sağladık. Şirketimiz bu konunun üstünü kapatmayarak, sürece şeffaf bir şekilde yaklaştı. En hızlı şekilde olaya müdahale ettik. Sayının ortaya çıkması bizim sayemizde oldu” dedi.

Eren, şantiyelerinde pozitif çıkan 25 işçide, koronavirüs semptomlarının hiçbirinin görülmediğini de belirtti.

Şu anda işi durdurduklarını belirten Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: “Test sonuçları geldikten sonra, Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmesine göre hareket edeceğiz. Firma olarak şeffaf davranıyoruz. Virüs alt firmamızda çıkmıştır. Biz meseleye, tüm sorumluluğu alarak yaklaştık. Türkiye’de üretim devam ediyor. Biz de önlemler alarak üretime devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.