Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yeni yardım kampanyası: “6 Milyon Tek Yürek”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada yeni bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Koronavirüs salgını başladığı günden beri “Veresiye Defteri Kapatma” ve “İftar Ver” kampanyaları düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde “6 Milyon Tek Yürek” ismiyle yeni bir kampanya başlattı. 

“6 Milyon Tek Yürek” kampanyasına ankaratekyurek.com üzerinden ulaşılabiliyor. Kampanya kapsamında açılan site üzerinden yardım etmek isteyen vatandaşlar, su faturası borcunu ödeyemeyen vatandaşların faturasını karşılayabilecek ya da ihtiyaç sahiplerinin ANKARAKART’larına yükleme yapabilecek. Ayrıca dileyen vatandaşlar, koronavirüs salgını sürecinde işini kaybeden veya işyerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlara doğrudan nakit yardımı yapabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter üzerinden kampanya hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Daha önce Hızır oldunuz, veresiye defterlerini kapattınız. Sonra aşınızı paylaşıp iftar sofraların bereketi oldunuz. Şimdi sıra geldi suyumuzu, otobüs biletlerimizi ve yine hayırlarımızı paylaşmaya. Bu günler de gelip geçecek. Geriye, çektiğimiz sıkıntılarla birlikte, bu zor günlerde dayanışmanın, iyilikte yarışmanın ve kardeşliğin güzelliği kalacak. Bizler size güvendik, sizler de bize güvendiniz. Hayırlarınızı ihtiyaç sahiplerinden esirgemediniz. Şimdi bu iyilik kervanına bütün gücümüzle bir omuz daha koyalım. Bulaştırdığımız her iyilik, yüz üstüne yüz güldürsün. Kurduğumuz gönül köprüleri sayesinde bereketi paylaşalım. Ankara’mızda bayrama buruk giren, bayram sevinci tatmayan hiçbir hane kalmasın.”

Yavaş tarafından duyurulan kampanyada birkaç saat içinde 1240 su faturası vatandaşlar tarafından ödendi. 114 ANKARAKART sahibinin kartına, ulaşım masrafları için 4 bin 452 TL yatırıldı ve 309 kişiye 54 bin 900 TL nakit yardımı yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca iftarver.comüzerinden, maddi durumu uygun vatandaşların 15 TL karşılığında, ihtiyaç sahipleri için iftar siparişi verdiği bir kampanya başlatmıştı. Ancak büyük ilgi gören “iftarver.com sitesi yurtdışı kaynaklı siber saldırıya uğramıştı. Kampanyaya 73 bin 860 kişi bağışta bulunmuş, toplam 500 bin 59 iftar paketi siparişi alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.