Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelgeyi valiliklere gönderdi: Yasağın ilk günü market, manav ve kasaplar açık

İçişleri Bakanlığı, 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 tarihleri arasında uygulanacak ve arife günü ile Ramazan Bayramı’nı kapsayacak olan dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili uygulanacak düzenlemeleri içeren genelgeyi 81 ilin valiliğine gönderdi. Sokağa çıkma yasağı öncesinde 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günleri market, bakkal, manav ve kasapların yanı sıra kuruyemişçiler de saat 23.00’e kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

İl valiliklerine gönderilen genelgede ayrıca, yasağın ilk günü olan 23 Mayıs Cumartesi günü, market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebileceği de belirtildi.

Kısıtlamanın olduğu pazar, pazartesi ve salı günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ile çevrimiçi satış yapan yerler kapalı olacak.

Kısıtlamanın olduğu günler, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve ekmek satışına dair ruhsatlı dükkanlar ve tatlıcılar açık olacak.

Bayramın birinci günü, şehit yakınları ve refakatçileri mezarlık ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.

Bitkisel ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, pazarlama nakliyesinde çalışanlar kısıtlamadan muaf tutulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.