Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Kocaeli: “Normale dönüş için henüz erken”

Koronavirüs salgını devam ederken Medyascope olarak şehirlerde yaşanları aktarmaya devam ediyoruz. Sanayi kenti Kocaeli’nde koronavirüs salgınında yaşananları Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr. Zeki Hamşioğlu ile konuştuk.

Hamşioğlu, Kocaeli’nin İstanbul’un doğuya açılan kapısı olması nedeniyle vaka sayısı en yüksek beş il arasına girdiğini belirtti.

Salgın sürecinin şu ana kadar korktukları gibi olmadığını söyleyen Hamşioğlu, “İlk başlarda biraz korktuk fakat korktuğumuz gibi olmadı.  Sokağa çıkma yasakları, okulların hemen kapatılması gibi önlemler etkili oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kocaeli’nde de vaka sayıları azalmaya başladı” dedi.

Solunum yolu hastalıkları nedeniyle sık sık gündeme gelen Dilovası ilçesine de değinen Hamşioğlu, “Dilovası ve Gebze’de, Kocaeli ortalaması üzerinde vaka ve vefat olmadı” diye konuştu.  

Normalleşme adımlarının erken olduğunu belirten Hamşioğlu, “Kapitalist sistemlerde sağlık ikinci planda yer alır. Normalleşme sağlık açısından erken, ekonomik açıdan zorunluluk kabul edildi” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.