Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri, oturma eylemlerinin 25. yıldönümünde Galatasaray Meydanı’na karanfil bıraktı: “Çeyrek asırdır buradayız”

İlk kez 27 Mayıs 1995 tarihinde, gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan yakınları için oturma eylemi başlatan Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 25. yıldönümünde Galatasaray Meydanı’na karanfil bıraktı. Aileler adına konuşan Maside Ocak, “Kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

1980 yılında gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren, “Annelerimizin bu meydandan alacağı var. Gözaltında kaybetmek insanlık suçudur, suçu işleyenlerden bu meydanda hesap soruyoruz. Failleri ortaya çıkarana kadar biz burada kalacağız, kalmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.


1995 yılında gözaltında işkence görerek öldürülen ve cansız bedeni kimsesizler mezarlığında bulunan Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç da “Çeyrek asırdır buradayız, buradan vazgeçmeyeceğiz. Torunlar bu meydana sahip çıkıyor, torunların çocukları da bu meydana sahip çıkmaya devam edecek. Bu sizin ayıbınız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.