Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Ağrı: “Ramazan Bayramı’ndan sonra vaka sayısı 15’ten 300’e çıktı”

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart’tan bu yana, salgın tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı günlük verilerden yola çıkılarak normalleşme planları açıklanırken virüs hâlâ birçok ilde etkisini gösteriyor. Ağrı Tabip Odası Başkanı Kasım Çelik, kentteki son durumu Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

“İran sınırında olduğumuz için ilk vaka tespit edilen illerden biriyiz”

Ağrı’nın İran sınırında olması nedeniyle ilk vaka tespit edilen illerden biri olduğunu belirten Çelik, ülke dışından gelen vakaların Türkiye-İran arasındaki sınır kapılarından Gürbulak Sınır Kapısı’nda kurulan sahra hastanesinde tedavi edildiğini söyledi.  

“İlk bir ayda vakaların yarısını sağlık personeli oluşturuyordu”

Çelik, “Ağrı’da sürecin başındaki dezavantajımız, pozitif vakaların yarısını sağlık personelinin oluşturmasıydı” dedi.  Çelik, mart-nisan ayları arasında 40 ila 45 sağlık personelinin koronavirüse yakalandığını belirtti.

“10 Mart’tan bu yana Ağrı’da beş kişi koronavirüs nedeniyle vefat etti”

Çelik, İran’da koronavirüsün etkisinin büyük olması nedeniyle ilde de salgının sert geçeceğini düşündüklerini söyledi. Ancak, hasta sayılarının beklenenden yüksek olmadığını, kademeli olarak arttığını belirten Çelik, “Ağrı’da 10 Mart’tan bu yana beş kişi koronavirüs nedeniyle vefat etti” bilgisini paylaştı.  

“Vaka sayıları Ramazan Bayramı’ndan sonra 20  kat arttı”

Ramazan Bayramı öncesi, Doğubeyazıt’ta 10-12, Ağrı’nın merkezindeyse üç hasta kaldığını belirten Çelik, “Süreci atlattığımızı düşünüyorduk ama . Ramazan Bayramı’ndan sonra vaka sayıları hızla arttı. Şu anda 300’den fazla vakamız var. Vaka sayılarımız 20 kat arttı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler