Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Mersin’de son 10 günde 95 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, bir aile karantinada

Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren seyahat yasakları dahil olmak üzere çok sayıda kısıtlamanın kalkmasıyla “normalleşme” süreci başladı. Ancak Mersin’de son günlerde vaka sayısı yeniden tırmanışa geçti. Mersin Tabip Odası, son 10 günde yüze yakın yeni vakanın görüldüğünü açıkladı. Medyascope’tan Hazar Dost’un özel haberi.

Mersin’deki yeni vakaların görüldüğü yerlerden biri Şevket Sümer Mahallesi. Medyascope’un ulaştığı mahallelilerden Sait Aybek ve Bahattin Eksik, ailelerinden toplam sekiz kişinin hastaneye yatırıldığını, ailenin geri kalan fertlerine de testler yapıldığını anlattı.

Virüsün kimden bulaştığını bilmediğini söyleyen Sait Aybek, “Kardeşim şu an hastanede tedavi altında, biz de evdeyiz. Test sonucuna göre bizi hastaneye götüreceklerini söylediler” dedi.

Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavi altında olan Bahattin Eksik de şunları anlattı:

“Virüsün aileye nasıl girdiğini bilmiyoruz. Bugün itibarıyla bizim aileden yedi, Aybek ailesinden bir kişi hastanede.”

Sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu belirten Bahattin Eksik, yeğeniyle beraber mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştıklarını söyledi. Eksik, “Diğer akrabalarımızı test sonuçlarına göre hastaneye yatıracaklar” dedi.

Mahalle muhtarı Abdülbaki Esen, “Pozitif vakalarımız var, tüm vakalar, Eksik ve Aybek ailelerinden” derken, iki ailenin de akraba olduğunu belirtti.

Mersin Şehir Hastanesi ise Medyascope’un konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı.

“Vaka sayıları artmaya başladı”

Mersin, Türkiye’de en az koronavirüs vakasının görüldüğü büyükşehir. Ancak Mersin Tabip Odası, son günlerdeki artışa dikkat çekiyor. Medyascope’a konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, ilde salgının on gün öncesine kadar kontrol altına olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Ramazan Bayramı ve seyahat yasaklarının kalkması ildeki vaka sayılarını artırdı. Son 10 günde 95 vaka tespit edildi.”

SES Mersin Eşbaşkanı Zeki Sinan: “Salgının ilk iki ayında bu kadar yoğunluk olmamıştı”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Eşbaşkanı Zeki Sinan da Mersin Şehir Hastanesi’nde çalışan üyelerinden aldıkları bilgileri Medyascope’la paylaştı:

“Üyelerimiz, ‘salgının ilk iki ayında bu kadar yoğunluk olmamıştık’ diyor. İldeki vaka sayısı arttı. Bu süreçte, sekiz sağlık personeli de etkilendi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler