Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs önlemleri: İstanbul’da 50’den fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı

İstanbul İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, koronavirüs salgınıyla mücadele için yeni önlemler aldı. 14 Haziran’da yapılan olağanüstü toplantıda, İstanbul için alınan kararlar şöyle:

  • Tüm eylem/etkinlik programlarında sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket edilmesi sağlanacak.
  • Basın açıklamaları sadece bina içlerinde yapılacak, 50’den fazla kişi katılamayacak, toplu yürüyüşlere, açık hava toplantılarına, toplu karşılama ve uğurlamalara izin verilmeyecek.
  • İstanbul’daki eylemlere il dışından kimse katılamayacak.
  • Başka illerdeki eylem ve gösterilere katılmak için İstanbul’dan gidilemeyecek.
  • Park ve bahçelerde çadır ya da stantlar kurulamayacak.

Yasaklar şimdilik haziran sonuna kadar geçerli.

Kurul kararına göre bu tedbirlere uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi ve Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında adli işlem uygulanacak.

Türkiye’de 1 Haziran’da başlayan “normalleşme” sürecinde şehirlerarası seyahat kısıtlamaları kaldırıldı, sokağa çıkma yasağı uygulamasına son verildi. Geçen haftadan bu yana vaka sayısında da artış gözleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.