Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rize’nin tek CHP’li belediyesi olan Fındıklı’ya kayyum atanacağı iddia ediliyor

Rize‘nin tek CHP’li belediyesi olan Fındıklı Belediyesi‘ne kayyum atanacağına dair ilçede bir süredir devam eden dedikodular ve iddialar üzerine Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu açıklama yaptı. İddialara tepki gösteren Fındıklı halkı, Çervatoğlu’nun tehdit edildiğini söylüyor.

Çervatoğlu, belediye binası önünde toplanan Fındıklı halkına seslendi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 59.55 oranında oy alan ve Rize’nin tek CHP’li belediye başkanı olan Çervatoğlu, Fındıklı halkına kendisine destek verdiği için teşekkür ederek şöyle konuştu: “Genel başkanımız bu ülkede hak hukuk adalet için yola çıkmıştı bir yıl önce.  Biz hak hukuk adalet için bedenimizi toprağa yatıran bir anlayıştanız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Her şey, herkese rağmen çok güzel olacak. İyi ki varsınız. İyi ki sizin evladınız, sizin kardeşiniz, sizin omuzdaşınızım. Bu benim için büyük bir onur.”

Çervatoğlu’na desteğe gelen CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise, “Fındıklı belediyemizin birtakım çalışmaları birtakım insanların işine gelmemiş olabilir. Birtakım insanlar Fındıklı’dan Türkiye’ye örnek model çıkmasını istememiş olabilirler. Fındıklı’yı geleceğe taşıyan projelerin hayata geçirilmesini istemiyor olabilirler. Ama biz her şeye rağmen belediyenin yapmış olduğu çalışmalara desteğimizi göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Kayyum iddiaların kaynağı belirsiz

Kayyum iddialarının kaynağını, yerel halka sorduk. Yerel halk, yerel idari birimlerin ve iktidar partisinin, Çervatoğlu’nu istifaya zorladığını, istifa etmediği takdirde de yerine kayyum atamakla tehdit ettiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.